BOMBA TORTA Poslastica bogatog ukusa koja se jednostavno priprema

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Savršeni spoj čokolade, oraha i keksa daje ovoj torti posebnu draž. Napravićete je prilično lako.

bomba torta
Shutterstock

Potrebno je

BISKVIT

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • pola kašičice praška za pecivo

1 FIL

  • 250 g maslaca ili margarina
  • 12 kašika šećera u prahu
  • 6 žumanaca
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenog keksa
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 100 g čokolade za kuvanje

2 FIL

  • 6 belanaca
  • 6 kašika kristal šećera
  • 2 x 150 g šećera

Priprema

Umutite jaja sa šećerom. Lagano dodajte mlevene orahe i brašno pomešano s malo praška za pecivo. Smesu sipajte u pleh i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za prvi fil umutite maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance. Kada je dobro umućeno, dodajte mlevene orahe i keks koji ste prethodno namočili u sok. Polovinu ovog fila premažite po biskvitu, a u drugu polovinu umešajte omekšalu čokoladu, pa premažite po prvoj polovini fila. 150 g šećera ukuvajte s malo vode a drugih 150 g šećera karmelizujte. Umutite belanca, dodajte jednu po jednu kašiku šećera i kada se dobro stegne, dodajte ukuvani šećer, zatim karmelizovani sve vreme miksajuči. Miksajte dok se dobro ne ohladi, a zatim premažite tortu.

Komentari (0)

Loading