BOMBA TORTA Poslastica bogatog ukusa koja se jednostavno priprema
Savršeni spoj čokolade, oraha i keksa daje ovoj torti posebnu draž. Napravićete je prilično lako.
Potrebno je
BISKVIT
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- pola kašičice praška za pecivo
1 FIL
- 250 g maslaca ili margarina
- 12 kašika šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenog keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
2 FIL
- 6 belanaca
- 6 kašika kristal šećera
- 2 x 150 g šećera
Priprema
Umutite jaja sa šećerom. Lagano dodajte mlevene orahe i brašno pomešano s malo praška za pecivo. Smesu sipajte u pleh i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za prvi fil umutite maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance. Kada je dobro umućeno, dodajte mlevene orahe i keks koji ste prethodno namočili u sok. Polovinu ovog fila premažite po biskvitu, a u drugu polovinu umešajte omekšalu čokoladu, pa premažite po prvoj polovini fila. 150 g šećera ukuvajte s malo vode a drugih 150 g šećera karmelizujte. Umutite belanca, dodajte jednu po jednu kašiku šećera i kada se dobro stegne, dodajte ukuvani šećer, zatim karmelizovani sve vreme miksajuči. Miksajte dok se dobro ne ohladi, a zatim premažite tortu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)