BOMBA TORTA Poslastica bogatog ukusa koja se jednostavno priprema
Savršeni spoj čokolade, oraha i keksa daje ovoj torti posebnu draž. Napravićete je prilično lako.
Potrebno je
BISKVIT
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- pola kašičice praška za pecivo
1 FIL
- 250 g maslaca ili margarina
- 12 kašika šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenog keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
2 FIL
- 6 belanaca
- 6 kašika kristal šećera
- 2 x 150 g šećera
Priprema
Umutite jaja sa šećerom. Lagano dodajte mlevene orahe i brašno pomešano s malo praška za pecivo. Smesu sipajte u pleh i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za prvi fil umutite maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance. Kada je dobro umućeno, dodajte mlevene orahe i keks koji ste prethodno namočili u sok. Polovinu ovog fila premažite po biskvitu, a u drugu polovinu umešajte omekšalu čokoladu, pa premažite po prvoj polovini fila. 150 g šećera ukuvajte s malo vode a drugih 150 g šećera karmelizujte. Umutite belanca, dodajte jednu po jednu kašiku šećera i kada se dobro stegne, dodajte ukuvani šećer, zatim karmelizovani sve vreme miksajuči. Miksajte dok se dobro ne ohladi, a zatim premažite tortu.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)