ROZEN TORTA SA MAKOM Gotova za 30 min, može da bude i mrsna i posna
Napravite za pola sata rozen tortu sa makom. Uspeće i totalnim početnicima, a Vaši gosti će biti oduševljeni. Ako stavite posne kore, margarin i biljno mleko, dobićete posnu verziju ove torte.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 400 g maka
- 200 ml vrućeg mleka
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenog keksa
ZA GLAZURU
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
Priprema
U provrelo mleko sipajte mak, promešajte, dodajte puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešajte da se čokolada i puter istope na kraju i umešajte mleveni keks. Sklonite fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filujte kore i ređajte jednu na drugu. Svaku koru kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednju koru nemojte da filujete. Tortu pokrijte folijom, stavite preko nje nešto teško, i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopite čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i prelijte kolač. Kad se kolač potpuno stegne, isecite ga na štangle.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)