ROZEN TORTA SA MAKOM Gotova za 30 min, može da bude i mrsna i posna

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Napravite za pola sata rozen tortu sa makom. Uspeće i totalnim početnicima, a Vaši gosti će biti oduševljeni. Ako stavite posne kore, margarin i biljno mleko, dobićete posnu verziju ove torte.

rozen torta sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 400 g maka
  • 200 ml vrućeg mleka
  • 200 g putera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g mlečne čokolade
  • 100 g mlevenog keksa

ZA GLAZURU

  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera

Priprema

U provrelo mleko sipajte mak, promešajte, dodajte puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešajte da se čokolada i puter istope na kraju i umešajte mleveni keks. Sklonite fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filujte kore i ređajte jednu na drugu. Svaku koru kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednju koru nemojte da filujete. Tortu pokrijte folijom, stavite preko nje nešto teško, i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopite čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i prelijte kolač. Kad se kolač potpuno stegne, isecite ga na štangle.

Komentari (0)

Loading