ČIZKEJK VOLE SVI A MOŽE DA BUDE I POSAN Evo kako

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Čizkejk je godinama unazad jako popularna poslastica . Kolač od voća i sira može da se pravi na više načina, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za posni čizkejk.

posni čizkejk
Shutterstock

ZA PODLOGU

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 125 g posnog margarina
  • 150 ml soka od pomorandže 

ZA BELI FIL

  • 500 ml posne slatke pavlake
  • 250 g posnog margarina
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

ZA VOĆNI FIL

  • 800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
  • 10 kašika šećera
  • 20 g želatina
  • 100 ml vode

Potrebno je

Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.

Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda  postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.

Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading