ČIZKEJK VOLE SVI A MOŽE DA BUDE I POSAN Evo kako
Čizkejk je godinama unazad jako popularna poslastica . Kolač od voća i sira može da se pravi na više načina, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za posni čizkejk.
ZA PODLOGU
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 125 g posnog margarina
- 150 ml soka od pomorandže
ZA BELI FIL
- 500 ml posne slatke pavlake
- 250 g posnog margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
ZA VOĆNI FIL
- 800 g malina ili smrznutog crvenog voća (jagode, maline, višnje)
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Potrebno je
Za podlogu U posudu stavite mleveni keks, dodajte otopljen posni margarin, i dobro izmešajte. Onda dodajte sok od pomorandže i sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Stavite obruč na tacnu, pa rasporeditie pripremljenu smesu i poravnajte.
Za beli fil Umutite mikserom posnu slatku pavlaku, dodajte posni margarin za mazanje i sve dobro opet umutite. Zatim razmutite želatin u vodi pa stavite na šporet i kuvajte 2 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Onda postepeno dodajte u umućenu slatku pavlaku i margarin neprekidno muteći mikserom. Tu smesu nanesite preko podloge.
Za voćni fil Stavite u šerpicu maline pa dodajte šećer i izmešajte. Želatin rastvorite u vodi i sipajte u šerpicu. Onda dobro izešajte pa stavite na šporet i kuvajte do potrebne gustine. Ostavitie da se ohladi, pa nanesite preko belog fila. Kolač stavite u frižider da se stegne. Na kraju, izvadite i sklonite obruč. Secite čizkejk na parčiće i posluźite. Prijatno !
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Desert za pamćenje ukusa koji priča priče
Aromatičan i sladak, ni malo ne zaostaje za originalom.
POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji se pamti
Pogodan za dane Petrovskog posta, a razliku u ukusu nećete da osetite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)