LAVA KOLAČ Pravi se od samo 3 sastojka, a čokolada se topi u ustima
Ovaj kolač je začas gotov, nestaće sa stola odmah, a treba vam samo 3 sastojka. Probajte i oduševićete se.
Potrebno je
- 3 jaja
- 30 grama brašna
- 250 grama čokolade
Priprema
Izmiksajte jaja i brašno. Rastopite čokoladu na pari, pa je dodajte smesi od brašna i jaja. Mešajte dok se sve ne sjedini. Premažite uljem ili maslacem kalup za mafine. U kalup sipajte dobijenu smesu, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Ostavite kolače da se peku 7-8 minuta. Strogo vodite računa o vremenu, jer svaki trenutak duže može da znači da će se lava kolač pretvoriti u običan mafin. Služite toplo uz dodatak šlaga ili sladoleda.
Možda vas zanima:
NAJBRŽI LAVA KOLAČ SRUŠIO DRUŠTVENE MREŽE Nema jaja ni brašna, a gotov za 2 minuta
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
LAVA KOLAČ MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Pravi se maltene sam, a super za iznenadne goste
Treba vam samo 3 sastojka, a osvaja ukusom.
LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.
LAVA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Uspeva i potpunim početnicima, a neponovljivog ukusa
Sočan i čokoladan, bićete oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)