POSNA KAPRI TORTA Fenomenalni desert za Svetog Nikolu
Bliži se Sveti Nikola, i mnoge domaćice su u nedoumici koje torte da naprave. S obzirom da je slava u toku Velikog božićnog posta, posna kapri torta može da bude odličan izbor. Preukusna, slatka, voćna i čokoladna, oduševićete goste.
Potrebno je
- oko 800 g keksa
- 300 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
Za fil od vanile:
- 1l soka od pomorandže
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 3 kašike šećera
- 200 g margarina
- 100 g šećera u prahu
Za voćni fil:
- 300 g jagoda
- 400 ml vode
- 2 pudinga sa ukusom jagode
- 8 kašika šećera
- 50 g margarina
Priprema
Puding i šećer razmutite sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte pa mešajte dok se ne zgusne. Onda sklonite sa šporeta, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte jagodama 5 kašika šećera i 200 ml vode pa ostavite da provri, ispasirajte pasirkom za pire i pustite da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje. Ostatak šećera, 200 ml vode i puding razmutite pa zakuvajte u kašu od jagoda. Onda zgusnutoj smesi dodajte 50 g margarina, mešajte dok se ne otopi pa sklonite sa vatre. Zatim otopite čokoladu sa uljem pa izmešajte. Potom složite prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne. 200g margarina penasto ulupajte sa šećerom u prahu pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite. Nanesite fil od vanile na keks, pa fil od voća, pa premažite čokoladom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal, do poslednjeg keksa kog premazujete čokoladom. Dekorišite posnim šlagom. Ostavite tortu da odstoji preko noći, pa je secite i služite.
Možda vas zanima:
KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.
U dane posta spremite preukusnu poslasticu koju svi volimo, po receptu Dragane Varevac
Kapri torta bez mleka i jaja.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)