POSNA KAPRI TORTA Fenomenalni desert za Svetog Nikolu
Bliži se Sveti Nikola, i mnoge domaćice su u nedoumici koje torte da naprave. S obzirom da je slava u toku Velikog božićnog posta, posna kapri torta može da bude odličan izbor. Preukusna, slatka, voćna i čokoladna, oduševićete goste.

Potrebno je
Možda vas zanima:

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

KAPRI TORTA Poslastica lepog izgleda i neodoljivog ukusa koja budi sva čula
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.

KAPRI TORTA Obožavaju je i veliki i mali, a ne dosadi ni posle nekoliko parčića
Kremasta i mekana, savršeno se slaže sa kafom.

KAPRI TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, stavite odmah duplu meru
Neodoljivo slatka, osvežavajuća, a osvaja na prvi zalogaj. U savršenom spoju voća i čokolade.
- oko 800 g keksa
- 300 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
Za fil od vanile:
- 1l soka od pomorandže
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 3 kašike šećera
- 200 g margarina
- 100 g šećera u prahu
Za voćni fil:
- 300 g jagoda
- 400 ml vode
- 2 pudinga sa ukusom jagode
- 8 kašika šećera
- 50 g margarina
Priprema
Puding i šećer razmutite sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte pa mešajte dok se ne zgusne. Onda sklonite sa šporeta, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte jagodama 5 kašika šećera i 200 ml vode pa ostavite da provri, ispasirajte pasirkom za pire i pustite da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje. Ostatak šećera, 200 ml vode i puding razmutite pa zakuvajte u kašu od jagoda. Onda zgusnutoj smesi dodajte 50 g margarina, mešajte dok se ne otopi pa sklonite sa vatre. Zatim otopite čokoladu sa uljem pa izmešajte. Potom složite prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne. 200g margarina penasto ulupajte sa šećerom u prahu pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite. Nanesite fil od vanile na keks, pa fil od voća, pa premažite čokoladom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal, do poslednjeg keksa kog premazujete čokoladom. Dekorišite posnim šlagom. Ostavite tortu da odstoji preko noći, pa je secite i služite.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)