POSNA KAPRI TORTA Fenomenalni desert za Svetog Nikolu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Bliži se Sveti Nikola, i mnoge domaćice su u nedoumici koje torte da naprave. S obzirom da je slava u toku Velikog božićnog posta, posna kapri torta može da bude odličan izbor. Preukusna, slatka, voćna i čokoladna, oduševićete goste.

posna kapri torta
Shutterstock

Potrebno je

  • oko 800 g keksa 
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 6 kašika ulja

Za fil od vanile:

  •  1l soka od pomorandže
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 3 kašike šećera
  • 200 g margarina
  • 100 g šećera u prahu

Za voćni fil:

  •  300 g jagoda 
  • 400 ml vode
  • 2 pudinga sa ukusom jagode
  • 8 kašika šećera
  • 50 g margarina

Priprema

Puding i šećer razmutite sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuvajte pa mešajte dok se ne zgusne. Onda sklonite sa šporeta, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte jagodama 5 kašika šećera i 200 ml vode pa ostavite da provri, ispasirajte pasirkom za pire i pustite da vri još nekoliko minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje. Ostatak šećera, 200 ml vode i puding razmutite pa zakuvajte u kašu od jagoda. Onda zgusnutoj smesi dodajte 50 g margarina, mešajte dok se ne otopi pa sklonite sa vatre. Zatim otopite  čokoladu sa uljem pa izmešajte. Potom složite prvi red od 16 keksića u oblik koji vama odgovara, pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne. 200g margarina penasto ulupajte sa šećerom u prahu pa dodajte ohlađen puding i dobro umutite. Nanesite fil od vanile na keks, pa fil od voća, pa premažite čokoladom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal, do poslednjeg keksa kog premazujete čokoladom. Dekorišite posnim šlagom. Ostavite tortu da odstoji preko noći, pa je secite i služite.

 

Komentari (0)

Loading