VOĆNI ČIZKEJK SA BANANAMA Slatka harmonija u spoju sa keksom
Ovaj neodoljivi čizkejk sa bananama nestaće sa stola čim ga stavite. Kremast a lagan, oduševiće sve koji ga probaju.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 6 kašika rastopljenog maslaca
- 2 zrele banane
- 2 kašike svežeg soka od limuna
- 450 g krem sira
- 150 g šećera
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 velika jaja
Priprema
Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni i pleh premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje. U posudi pomešajte mleveni keks i maslac pa smesu sipajte u pleh, čvrsto pritisnite na dno i pecite 8 minuta. U drugoj posudi napravite pire od zrelih banana, i dodajte u njih sok od limuna, pa tu smesu ostavite na stranu. U trećoj posudi umutite, uz pomoć ručnog miskera, krem sir i šećer, dok smesa ne postane glatka. Toj smesi onda dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile, pa mešajte još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jaja i mešajte dok sve dobro ne sjedinite. Ovoj smesi potom dodajte smesu s bananama i limunom pa kašikom blago promešajte. Prelijte preko kore celu smesu i pecite 60-70 minuta na 150 stepeni. Pečen čizkejk ostavite najmanje sat vremena da se ohladi.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)