VOĆNI ČIZKEJK SA BANANAMA Slatka harmonija u spoju sa keksom

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ovaj neodoljivi čizkejk sa bananama nestaće sa stola čim ga stavite. Kremast a lagan, oduševiće sve koji ga probaju.

čizkejk sa bananama
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g mlevenog keksa
  • 6 kašika rastopljenog maslaca 
  • 2 zrele banane
  • 2 kašike svežeg soka od limuna
  • 450 g krem sira
  • 150 g šećera
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 velika jaja

Priprema

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni i pleh premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje. U posudi pomešajte mleveni keks i maslac pa smesu sipajte u pleh, čvrsto pritisnite na dno i pecite 8 minuta. U drugoj posudi napravite pire od zrelih banana, i dodajte u njih sok od limuna, pa tu smesu ostavite na stranu. U trećoj posudi umutite, uz pomoć ručnog miskera, krem sir i šećer, dok smesa ne postane glatka. Toj smesi onda dodajte kiselu pavlaku i ekstrakt vanile, pa mešajte još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jaja i mešajte dok sve dobro ne sjedinite. Ovoj smesi potom dodajte smesu s bananama i limunom pa kašikom blago promešajte. Prelijte preko kore celu smesu i pecite 60-70 minuta na 150 stepeni. Pečen čizkejk ostavite najmanje sat vremena da se ohladi.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading