VILINSKI TOČAK Slatki spoj sa kruškama oboriće vas s nogu, pravićete ga stalno

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako želite da napravite nešto drugačije, a preukusno, kolač Vilinski točak je pravi izbor. Toliko je dobar da stavite odmah duplu meru.

vilinski točak
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 4 jaja
  • 6 velikih krušaka
  • cimet

Priprema

Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo da mešate mikserom. Kalup namastite i obložite papirom za pečenje. Smesu za biskvit izlijte u kalup. Kruške oljuštite i dve izrendajte. Složite oljuštene kruške, a ostale secite napola i ređajte po površini kolača. Ako želite, kruške možete da uvaljate u smesu vanilin šećera i cimeta, pa tek onda da poslažete po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading