VILINSKI TOČAK Slatki spoj sa kruškama oboriće vas s nogu, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto drugačije, a preukusno, kolač Vilinski točak je pravi izbor. Toliko je dobar da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 250 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 4 jaja
- 6 velikih krušaka
- cimet
Priprema
Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo da mešate mikserom. Kalup namastite i obložite papirom za pečenje. Smesu za biskvit izlijte u kalup. Kruške oljuštite i dve izrendajte. Složite oljuštene kruške, a ostale secite napola i ređajte po površini kolača. Ako želite, kruške možete da uvaljate u smesu vanilin šećera i cimeta, pa tek onda da poslažete po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)