BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 šolja ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 4 jaja
- 250 g mlevenog maka
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 4 šoljice vode
- 4 šoljice šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Jaja sa šećerom mikserom umutite pa dodajte ostale sastojke. Svaku koru mažite sa pripremljenim filom. Isecite kore na kocke pa ih pecite oko 40 minuta, na 180 stepeni. Pečenu baklavu pustite da se prohladi pa kockice secite u oblik trougla. Napravite preliv od šećera i vode. Stavite šećer, vanilin šećer i vodu na vatru, dok ne provre pa ostavite da se ohladi. Prelijte vruću baklavu sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)