BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 4 jaja
  • 250 g mlevenog maka
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv 

  • 4 šoljice vode
  • 4 šoljice šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema

Jaja sa šećerom mikserom umutite pa dodajte ostale sastojke. Svaku koru mažite sa pripremljenim filom. Isecite kore na kocke pa ih pecite oko 40 minuta, na 180 stepeni. Pečenu baklavu pustite da se prohladi pa kockice secite u oblik trougla. Napravite preliv od šećera i vode. Stavite šećer, vanilin šećer i vodu na vatru, dok ne provre pa ostavite da se ohladi. Prelijte vruću baklavu sa hladnim prelivom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading