URMAŠICE Slatke i neodoljive, po starom, tradicionalnom receptu

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru.

urmašice
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 šoljice (od 100 ml) šećera
  • 2 šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 7 šoljica šećera
  • 7 šoljica vode
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 limun


Priprema:
U činiji umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje pa mutite dok masa ne postane glatka. Polako dodajte brašno sa praškom za pecivo, rukom umesite glatko testo, ni tvrdo ni meko. Od testa uzimajte po malo i dlanovima oblikujte valjke. Urmašice ređajte u podmazan pleh i viljuškom odozgo napravite šaru. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene. 
Preliv: Skuvajte vodu, oba šećera i limun isečen na kolutove. Kad se malo zgusne prelijte vruće urmašice. Okrenite ih posle nekoliko minuta da upiju preliv. Najbolje je da odstoje preko noći.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading