POSNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Gotov začas, a nestaće sa stola odmah
Ukusan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 6 šoljica brašna
- 2 šoljice ulja
- 3 šoljice vode
- 4 šoljice šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- oko 200 g šljiva
Priprema
Mikserom umutite brašno, ulje, vodu, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer . Preručite polovinu smese u pleh obložen papirom za pečenje pa kad se malo zapeče, poređajte višnje i prelijte sa drugom polovinom smese. Pecite na 220 stepeni, sve dok kolač ne dobije rumenu boju. Na kraju pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite. Prijatno!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)