POSNI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Gotov začas, a nestaće sa stola odmah
Ukusan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 6 šoljica brašna
- 2 šoljice ulja
- 3 šoljice vode
- 4 šoljice šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- oko 200 g šljiva
Priprema
Mikserom umutite brašno, ulje, vodu, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer . Preručite polovinu smese u pleh obložen papirom za pečenje pa kad se malo zapeče, poređajte višnje i prelijte sa drugom polovinom smese. Pecite na 220 stepeni, sve dok kolač ne dobije rumenu boju. Na kraju pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite. Prijatno!
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
OBLANDA SA SMOKVAMA BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNE BOMBICE OD SAMO 2 SASTOJKA Naprave se brzinom svetlosti, a smažu još brže
Gotove za tren oka, a nema ko ih ne voli.
Komentari (0)