POSNA ŠAMPITA Fenomenalni starinski kolač mekan kao duša, svi će vam tražiti recept
Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom, prste da poližete.
Potrebno je
- 300 g biljnog šlaga
- 350 g šećera
- 800 ml biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
- 30 g posnog želatina
- 15 kašika tople vode
- čokolada za kuvanje za posipanje
Za podlogu
- 300 g posnog keksa
Priprema
Želatin potopite u vodu. Mleko i šećer stavite na vatru da provre, pa skinite sa vatre i umešajte želatin. Povremeno promešajte, dok se ne ohladi. Pomešajte ovu smesu sa biljnim šlagom i umutite, da dobijete gustu smesu. Kratko umačite keks u toplo biljno mleko pa ga ređajte u pleh. Izručite smesu preko keksa. Na kraju, pospite malo čokolade za kuvanje. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice
Savršena i sočna, za pravo uživanje.
DOMAĆA ŠAMPITA Napravite ovako i svi će tražiti dodatno parče, mekana kao duša
Starinski recept za kolač koji se topi u ustima.
DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju na dane detinjstva, iz bakine kuhinje
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)