ČIZKEJK Sa kokosom, slađi i drugačiji, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati. Kokos mu daje posebnu čar.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za fil:
- 500 g kisele pavlake
- 500 g kremastog sira
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g kokosovog brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom da napravite koru. Stavite smesu u dno okruglog kalupa za tortu i pritisnite je ravnomerno. Umutite kiselu pavlaku, kremasti sir, šećer, jaja, ekstrakt vanile, kokosovo brašno i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko pripremljene kore u kalupu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa oko 45-55 minuta, ili dok sredina čizkejka ne bude čvrsta. Ostavite čizkejk da se potpuno ohladi, a zatim stavite u frižider nekoliko sati ili preko noći da bi se dobro stegao.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)