ČIZKEJK Sa kokosom, slađi i drugačiji, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati. Kokos mu daje posebnu čar.

čizkejk sa kokosom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • 500 g kisele pavlake
  • 500 g kremastog sira
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli

Priprema:
Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom da napravite koru. Stavite smesu u dno okruglog kalupa za tortu i pritisnite je ravnomerno. Umutite kiselu pavlaku, kremasti sir, šećer, jaja, ekstrakt vanile, kokosovo brašno i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko pripremljene kore u kalupu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa oko 45-55 minuta, ili dok sredina čizkejka ne bude čvrsta. Ostavite čizkejk da se potpuno ohladi, a zatim stavite u frižider nekoliko sati ili preko noći da bi se dobro stegao.

Komentari (0)

Loading