ČIZKEJK Sa kokosom, slađi i drugačiji, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati. Kokos mu daje posebnu čar.
Potrebno je
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za fil:
- 500 g kisele pavlake
- 500 g kremastog sira
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g kokosovog brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom da napravite koru. Stavite smesu u dno okruglog kalupa za tortu i pritisnite je ravnomerno. Umutite kiselu pavlaku, kremasti sir, šećer, jaja, ekstrakt vanile, kokosovo brašno i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko pripremljene kore u kalupu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa oko 45-55 minuta, ili dok sredina čizkejka ne bude čvrsta. Ostavite čizkejk da se potpuno ohladi, a zatim stavite u frižider nekoliko sati ili preko noći da bi se dobro stegao.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
Komentari (0)