CRNAC Kolač bez jaja mekan kao duša, a gotov začas
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za biskvit
- 3 jogurta
- 300 g brašna
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 kašike sode bikarbone
Za glazuru
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Brašno, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu mutite 2 do 3 minuta. Onda smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite puter pa sklonite sa šporeta i pomešajte sa čokoladom sečenom na kockice, dodajte mleko i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Prohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.
TROUGLIĆI OD ČOKOLADE SE SMAŽU U TRENU A ukrasiće svaku posnu trpezu
Prave se lako, a gosti će biti oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM BUDI NOSTALGIJU A vole ga svi od 7 do 107 godina
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BEZE TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Zbog nje se krši svaka dijeta
Kremasta i lagana, uzećete parče više.
KOLAČ MEDENO SRCE SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov očas posla, a miluje nepca
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ORASNICE IZ BAKINE SVESKE ZA NAJLEPŠU SLAVU Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
I dupla mera će biti malo.
Komentari (0)