CRNAC Kolač bez jaja mekan kao duša, a gotov začas

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

crnac
Shutterstock

Potrebno je
Za biskvit

  • 3 jogurta
  • 300 g brašna
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 kašike sode bikarbone

Za glazuru

  • 150 g putera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Brašno, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu mutite 2 do 3 minuta. Onda smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite puter pa sklonite sa šporeta i pomešajte sa čokoladom sečenom na kockice, dodajte mleko i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Prohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.

 

 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading