CRNAC Kolač bez jaja mekan kao duša, a gotov začas
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
Za biskvit
- 3 jogurta
- 300 g brašna
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 kašike sode bikarbone
Za glazuru
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Brašno, jogurt, ulje, kakao i sodu bikarbonu mutite 2 do 3 minuta. Onda smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite puter pa sklonite sa šporeta i pomešajte sa čokoladom sečenom na kockice, dodajte mleko i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Prohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)