PAMUK TORTA Japanska čizkejk poslastica od samo 3 sastojka, mekana i neodoljiva

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Napravićete začas a nestaće sa stola odmah.

japanski pamuk čizkejk
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 g neslanog kremastog sira

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite sastojke sobne temperature. Odvojite žumanca od belanaca pa belanca stavite u frižider. Otopite na pari belu čokoladu pa kada se malo prohladi, pomešajte sa kremastim sirom i dodajte žumanca. Promešajte dobro špatulom. Belanca umutite da dobijete čvrst sneg. U jednoj posudi pomešajte sneg od belanaca sa filom od sira i čokolade. Smesu izlijte u pleh pa ga nekoliko puta podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh stavite u veći pleh koji napunite pre toga vrelom vodom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni pa 15 minuta na 160 stepeni. Ugasite rernu i pustite kolač da odstoji 15 minuta. Potpuno prohlađen kolač pospite prah šećerom.

 

Komentari (0)

Loading