PAMUK TORTA Japanska čizkejk poslastica od samo 3 sastojka, mekana i neodoljiva
Napravićete začas a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog kremastog sira
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite sastojke sobne temperature. Odvojite žumanca od belanaca pa belanca stavite u frižider. Otopite na pari belu čokoladu pa kada se malo prohladi, pomešajte sa kremastim sirom i dodajte žumanca. Promešajte dobro špatulom. Belanca umutite da dobijete čvrst sneg. U jednoj posudi pomešajte sneg od belanaca sa filom od sira i čokolade. Smesu izlijte u pleh pa ga nekoliko puta podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh stavite u veći pleh koji napunite pre toga vrelom vodom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni pa 15 minuta na 160 stepeni. Ugasite rernu i pustite kolač da odstoji 15 minuta. Potpuno prohlađen kolač pospite prah šećerom.
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
MEKANA KAO DUŠA! Recept za savršenu štrudlu sa orasima: Topi se u ustima i nestaje brže nego što mislite
Priprema je jednostavna, rezultat izvanredan, a upozorenje samo jedno
Komentari (0)