POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.

BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
- 300 g kora
- 200 g margarina
- 350 g pistaća
- 300 g šećera
- 700 ml vode
- 1 limun
- par kapi eteričnog ulja narandže
Priprema
U tepsiju obloženu papirom za pečenje, stavite 2 kore pa ih premažite margarinom i rasporedite deo očišćenih i samlevenih pistaća. Stavite dve kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Zatim premažite margarinom i isecite na kocke. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa pojačajte temperaturu na 210 stepeni, i pecite još 10 minuta. Otopite šećer u vodi pa dodajte limun sečen na kockice i kuvajte dok ne dobijete gust sirup, uz neprekidno mešanje. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od narandže. Skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Prelijte pečenu baklavu pripremljenim sirupom pa pustite da upije sirup. Bon appetit!

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)