POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 300 g kora
- 200 g margarina
- 350 g pistaća
- 300 g šećera
- 700 ml vode
- 1 limun
- par kapi eteričnog ulja narandže
Priprema
U tepsiju obloženu papirom za pečenje, stavite 2 kore pa ih premažite margarinom i rasporedite deo očišćenih i samlevenih pistaća. Stavite dve kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Zatim premažite margarinom i isecite na kocke. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa pojačajte temperaturu na 210 stepeni, i pecite još 10 minuta. Otopite šećer u vodi pa dodajte limun sečen na kockice i kuvajte dok ne dobijete gust sirup, uz neprekidno mešanje. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od narandže. Skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Prelijte pečenu baklavu pripremljenim sirupom pa pustite da upije sirup. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)