POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

baklava sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g kora 
  • 200 g margarina
  • 350 g pistaća
  • 300 g šećera
  • 700 ml vode
  • 1 limun 
  • par kapi eteričnog ulja narandže 

Priprema

U tepsiju obloženu papirom za pečenje, stavite 2 kore pa ih premažite margarinom i rasporedite deo očišćenih i samlevenih pistaća. Stavite dve kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Zatim premažite margarinom i isecite na kocke. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa pojačajte temperaturu na 210 stepeni, i pecite još 10 minuta. Otopite šećer u vodi pa dodajte limun sečen na kockice i kuvajte dok ne dobijete gust sirup, uz neprekidno mešanje. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od narandže. Skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Prelijte pečenu baklavu pripremljenim sirupom pa pustite da upije sirup. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading