POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 300 g kora
- 200 g margarina
- 350 g pistaća
- 300 g šećera
- 700 ml vode
- 1 limun
- par kapi eteričnog ulja narandže
Priprema
U tepsiju obloženu papirom za pečenje, stavite 2 kore pa ih premažite margarinom i rasporedite deo očišćenih i samlevenih pistaća. Stavite dve kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Zatim premažite margarinom i isecite na kocke. Pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, pa pojačajte temperaturu na 210 stepeni, i pecite još 10 minuta. Otopite šećer u vodi pa dodajte limun sečen na kockice i kuvajte dok ne dobijete gust sirup, uz neprekidno mešanje. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od narandže. Skinite sa vatre i pustite da se prohladi. Prelijte pečenu baklavu pripremljenim sirupom pa pustite da upije sirup. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)