MAĐARICA Čuveni čokoladni kolač raskošan kao iz najbolje poslastičare, gosti će biti oduševljeni

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Sladak i fantastičan klasik koji traje.

mađarica
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 2 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 150 g putera
  • 60 ml mleka
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • 550 g brašna

Fil

  • 1 l mleka
  • 250 g šećera 
  • 10 kašika brašna 
  • 125 g putera
  • 3 kašike kakaoa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Glazura

  • 100 g čokolade 
  • 3 kašike ulja

Priprema

Jaja, šećer,puter i mleko umutite pa dodajte brašno i sodu bikarbonu. Ostavite 30 minuta da testo odmori. Podelite ga na 4 jednaka dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini na obrnutoj tepsiji, razvucite koru veličine 35x25 cm. Pecite 8 do 10 minuta na 180 stepeni oko 8 do 10 minuta tako da korice ostanu blede i mekane, čim se malo ohlade dobiće na čvrstini. Za fil umutite brašno, kakao i šećer sa malo mleka, oko 2 dcl.u glatku smesu, a ostalo mleko stavite na šporet da prokuva. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne istope, zatim dodajte puter i dobro sjedinite. Pustite da se fil prohladi pa filujte kore i pritisnite nečim tako da prenoći. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete glazuru pa prelijte preko kolača.

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading