MAĐARICA Čuveni čokoladni kolač raskošan kao iz najbolje poslastičare, gosti će biti oduševljeni
Sladak i fantastičan klasik koji traje.
Potrebno je
Za kore
- 2 jaja
- 6 kašika šećera
- 150 g putera
- 60 ml mleka
- 1 kašičica sode bikarbone
- 550 g brašna
Fil
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 10 kašika brašna
- 125 g putera
- 3 kašike kakaoa
- 100 g čokolade za kuvanje
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Jaja, šećer,puter i mleko umutite pa dodajte brašno i sodu bikarbonu. Ostavite 30 minuta da testo odmori. Podelite ga na 4 jednaka dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini na obrnutoj tepsiji, razvucite koru veličine 35x25 cm. Pecite 8 do 10 minuta na 180 stepeni oko 8 do 10 minuta tako da korice ostanu blede i mekane, čim se malo ohlade dobiće na čvrstini. Za fil umutite brašno, kakao i šećer sa malo mleka, oko 2 dcl.u glatku smesu, a ostalo mleko stavite na šporet da prokuva. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne istope, zatim dodajte puter i dobro sjedinite. Pustite da se fil prohladi pa filujte kore i pritisnite nečim tako da prenoći. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete glazuru pa prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA MAĐARICA Kolač ukusa koji priča priče, pogodan za sve svečane prilike
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)