MAĐARICA Čuveni čokoladni kolač raskošan kao iz najbolje poslastičare, gosti će biti oduševljeni
Sladak i fantastičan klasik koji traje.
Potrebno je
Za kore
- 2 jaja
- 6 kašika šećera
- 150 g putera
- 60 ml mleka
- 1 kašičica sode bikarbone
- 550 g brašna
Fil
- 1 l mleka
- 250 g šećera
- 10 kašika brašna
- 125 g putera
- 3 kašike kakaoa
- 100 g čokolade za kuvanje
Glazura
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Jaja, šećer,puter i mleko umutite pa dodajte brašno i sodu bikarbonu. Ostavite 30 minuta da testo odmori. Podelite ga na 4 jednaka dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini na obrnutoj tepsiji, razvucite koru veličine 35x25 cm. Pecite 8 do 10 minuta na 180 stepeni oko 8 do 10 minuta tako da korice ostanu blede i mekane, čim se malo ohlade dobiće na čvrstini. Za fil umutite brašno, kakao i šećer sa malo mleka, oko 2 dcl.u glatku smesu, a ostalo mleko stavite na šporet da prokuva. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje pa dodajte kockice čokolade i mešajte dok se ne istope, zatim dodajte puter i dobro sjedinite. Pustite da se fil prohladi pa filujte kore i pritisnite nečim tako da prenoći. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete glazuru pa prelijte preko kolača.
Možda vas zanima:
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)