KAPRI TORTA Obožavaju je i veliki i mali, a ne dosadi ni posle nekoliko parčića
Kremasta i mekana, savršeno se slaže sa kafom.
Potrebno je
Za koru:
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
Za žele:
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 2 kesice pudinga od jagoda
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 6 dl mleka
- 2 kesice vanilin pudinga
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 g šlaga
- 2 dl kisele vode
Priprema
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i sirće. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Šećer i jagode izmešajte pa izgnječite i stavite da se kuvaju. Nakon što provri dodajte puding, mešajte i još vruć žele stavite preko hladne kore. Otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko prohlađenog želea. Pomešajte žumanca sa šećerom i praškom za puding a mleko stavite da provri. Proključalom mleku dodajte smesu sa jajima i kuvajte dok ne dobijete glatku kremu. Prohlađenoj kremi dodajte margarin pa sjedinite dobro. Premažite fil preko čokolade. Na kraju, ulupajte šlag u penu pa namažite na fil. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KAPRI TORTA Poslastica lepog izgleda i neodoljivog ukusa koja budi sva čula
Ako volite jagode, ovu tortu ćete obožavati.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)