KAPRI TORTA Obožavaju je i veliki i mali, a ne dosadi ni posle nekoliko parčića
Kremasta i mekana, savršeno se slaže sa kafom.
Potrebno je
Za koru:
- 9 belanaca
- 300 g šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika sirćeta
Za žele:
- 500 g jagoda
- 300 g šećera
- 2 kesice pudinga od jagoda
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 6 dl mleka
- 2 kesice vanilin pudinga
- 300 g šećera
- 9 žumanaca
- 250 g margarina
- 200 g šlaga
- 2 dl kisele vode
Priprema
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i sirće. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Šećer i jagode izmešajte pa izgnječite i stavite da se kuvaju. Nakon što provri dodajte puding, mešajte i još vruć žele stavite preko hladne kore. Otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko prohlađenog želea. Pomešajte žumanca sa šećerom i praškom za puding a mleko stavite da provri. Proključalom mleku dodajte smesu sa jajima i kuvajte dok ne dobijete glatku kremu. Prohlađenoj kremi dodajte margarin pa sjedinite dobro. Premažite fil preko čokolade. Na kraju, ulupajte šlag u penu pa namažite na fil. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)