KAPRI TORTA Obožavaju je i veliki i mali, a ne dosadi ni posle nekoliko parčića

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Kremasta i mekana, savršeno se slaže sa kafom.

kapri torta
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 9 belanaca
  • 300 g šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika sirćeta

Za žele:

  • 500 g jagoda
  • 300 g šećera
  • 2 kesice pudinga od jagoda

Za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 6 dl mleka
  • 2 kesice vanilin pudinga
  • 300 g šećera
  • 9 žumanaca
  • 250 g margarina
  • 200 g šlaga
  • 2 dl kisele vode

Priprema

Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i sirće. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Šećer i jagode izmešajte pa izgnječite i stavite da se kuvaju.  Nakon što provri dodajte puding, mešajte i još vruć žele stavite preko hladne kore. Otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko prohlađenog želea. Pomešajte žumanca sa šećerom i praškom za puding a mleko stavite da provri. Proključalom mleku dodajte smesu sa jajima i kuvajte dok ne dobijete glatku kremu. Prohlađenoj kremi dodajte margarin pa sjedinite dobro. Premažite fil preko čokolade. Na kraju, ulupajte šlag u penu pa namažite na fil. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading