BEZE TORTA SA VOĆEM Očaraće vas na prvi griz, za pravu prazničnu gozbu

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Hrskava i kremasta, okrepiće vas i zasladiti.

beze torta sa voćem
Shutterstock

Za kore:

  • 100 g putera
  • 100 g šećera
  • 3 žumanca
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih badema
  • 2 kašicice praška za pecivo
  • 3 kašike mleka

Za beze i fil:

  • 3 belanceta 
  • 210 g šećera
  • kašika gustina
  • malo praška za pecivo
  • 4 kašike seckanih badema
  • 300 g voća po želji
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g svežeg švapskog sira

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.

 

Komentari (0)

Loading