BEZE TORTA SA VOĆEM Očaraće vas na prvi griz, za pravu prazničnu gozbu
Hrskava i kremasta, okrepiće vas i zasladiti.
Za kore:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 2 kašicice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
Za beze i fil:
- 3 belanceta
- 210 g šećera
- kašika gustina
- malo praška za pecivo
- 4 kašike seckanih badema
- 300 g voća po želji
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g svežeg švapskog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)