BEZE TORTA SA VOĆEM Očaraće vas na prvi griz, za pravu prazničnu gozbu
Hrskava i kremasta, okrepiće vas i zasladiti.
Za kore:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 2 kašicice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
Za beze i fil:
- 3 belanceta
- 210 g šećera
- kašika gustina
- malo praška za pecivo
- 4 kašike seckanih badema
- 300 g voća po želji
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g svežeg švapskog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
MEKANA KAO DUŠA! Recept za savršenu štrudlu sa orasima: Topi se u ustima i nestaje brže nego što mislite
Priprema je jednostavna, rezultat izvanredan, a upozorenje samo jedno
VRHUNSKI STARINSKI RECEPT Carska torta sa orahom i žutim filom, izdašna, kremasta i neodoljiva
Ludi recept idealan za bilo kakav odmor
Komentari (0)