BEZE TORTA SA VOĆEM Očaraće vas na prvi griz, za pravu prazničnu gozbu
Hrskava i kremasta, okrepiće vas i zasladiti.
Za kore:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 3 žumanca
- 100 g brašna
- 50 g mlevenih badema
- 2 kašicice praška za pecivo
- 3 kašike mleka
Za beze i fil:
- 3 belanceta
- 210 g šećera
- kašika gustina
- malo praška za pecivo
- 4 kašike seckanih badema
- 300 g voća po želji
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g svežeg švapskog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)