LAMBADA KOLAČ Osvežavajuć i lagan, a ukus mu je čista fantazija

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert za svaku priliku.

lambada kolač
Shutterstock

Potrebno je

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za prvi krem

  • 1l soka od narandže
  • 3 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera

Za beli krem

  • 1/2l mleka
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 1 margarin

Dodatno:

  • jedan red keksa

Za glazuru

  • 100 g čokolade 

Priprema

Umutite belanca pa dodajte žumanca i šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Sok od narandže stavite da provri pa u njega dodajte puding i šećer i ukuvajte. Preko kore namažite prvi krem. Preko vrućeg krema naređajte keks. Zasebno u šerpici ukuvajte mleko sa brašnom i šećerom. Pustite da se skroz prohladi. Umutite margarin pa ga dodajte kremu od brašna i šećera. Preko keksa ređajte beli krem pa poravnajte. Keks umačite u mleko pa ređajte preko belog krema. Napravite glazuru od čokolade pa premažite preko keksa. Ostavite da se kolač ohladi i stegne, najbolje preko noći. Bon appetit!

 

 

 

Komentari (0)

Loading