LAMBADA KOLAČ Osvežavajuć i lagan, a ukus mu je čista fantazija
Fenomenalni desert za svaku priliku.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prvi krem
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
Za beli krem
- 1/2l mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1 margarin
Dodatno:
- jedan red keksa
Za glazuru
- 100 g čokolade
Priprema
Umutite belanca pa dodajte žumanca i šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Sok od narandže stavite da provri pa u njega dodajte puding i šećer i ukuvajte. Preko kore namažite prvi krem. Preko vrućeg krema naređajte keks. Zasebno u šerpici ukuvajte mleko sa brašnom i šećerom. Pustite da se skroz prohladi. Umutite margarin pa ga dodajte kremu od brašna i šećera. Preko keksa ređajte beli krem pa poravnajte. Keks umačite u mleko pa ređajte preko belog krema. Napravite glazuru od čokolade pa premažite preko keksa. Ostavite da se kolač ohladi i stegne, najbolje preko noći. Bon appetit!
BANINI KEKSIĆI ZA PRAVE SLADOKUSCE Vole ih svi od 7 do 107 godina
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA POSNE VANILICE Biće iste kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DOMAĆE URMAŠICE SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju svima, a nisu preslatke
I dupla mera će biti malo.
POSNE RUSKE KAPE ZA NOVOGODIŠNJE VEČE Ukusom savršeno pariraju originalu
Kremaste i neodoljive, i dupla mera će biti malo.
POSNI MAK KOLAČ SA JABUKAMA BOLJI OD SVAKE TORTE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)