LAMBADA KOLAČ Osvežavajuć i lagan, a ukus mu je čista fantazija
Fenomenalni desert za svaku priliku.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prvi krem
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
Za beli krem
- 1/2l mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1 margarin
Dodatno:
- jedan red keksa
Za glazuru
- 100 g čokolade
Priprema
Umutite belanca pa dodajte žumanca i šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Sok od narandže stavite da provri pa u njega dodajte puding i šećer i ukuvajte. Preko kore namažite prvi krem. Preko vrućeg krema naređajte keks. Zasebno u šerpici ukuvajte mleko sa brašnom i šećerom. Pustite da se skroz prohladi. Umutite margarin pa ga dodajte kremu od brašna i šećera. Preko keksa ređajte beli krem pa poravnajte. Keks umačite u mleko pa ređajte preko belog krema. Napravite glazuru od čokolade pa premažite preko keksa. Ostavite da se kolač ohladi i stegne, najbolje preko noći. Bon appetit!
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)