LAMBADA KOLAČ Osvežavajuć i lagan, a ukus mu je čista fantazija
Fenomenalni desert za svaku priliku.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prvi krem
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
Za beli krem
- 1/2l mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1 margarin
Dodatno:
- jedan red keksa
Za glazuru
- 100 g čokolade
Priprema
Umutite belanca pa dodajte žumanca i šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Sok od narandže stavite da provri pa u njega dodajte puding i šećer i ukuvajte. Preko kore namažite prvi krem. Preko vrućeg krema naređajte keks. Zasebno u šerpici ukuvajte mleko sa brašnom i šećerom. Pustite da se skroz prohladi. Umutite margarin pa ga dodajte kremu od brašna i šećera. Preko keksa ređajte beli krem pa poravnajte. Keks umačite u mleko pa ređajte preko belog krema. Napravite glazuru od čokolade pa premažite preko keksa. Ostavite da se kolač ohladi i stegne, najbolje preko noći. Bon appetit!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)