EGIPĆANKA Poslastica idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta
Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
Za kore:
- 18 belanca
- 18 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za prvi fil
- 18 žumanca
- 18 kapika šećera
- 6 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 250 g putera
Za drugi fil
- 300 g šećera
- 400 g lešnika
- 200 g umućenog šlaga
Priprema
Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na 3 dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite. Zasebno karmelizujte šećer pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom. Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite umućenim šlagom. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)