EGIPĆANKA Poslastica idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta
Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
Za kore:
- 18 belanca
- 18 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za prvi fil
- 18 žumanca
- 18 kapika šećera
- 6 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 250 g putera
Za drugi fil
- 300 g šećera
- 400 g lešnika
- 200 g umućenog šlaga
Priprema
Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na 3 dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite. Zasebno karmelizujte šećer pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom. Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite umućenim šlagom. Bon appetit!
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)