EGIPĆANKA Poslastica idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta
Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
Za kore:
- 18 belanca
- 18 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za prvi fil
- 18 žumanca
- 18 kapika šećera
- 6 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 250 g putera
Za drugi fil
- 300 g šećera
- 400 g lešnika
- 200 g umućenog šlaga
Priprema
Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na 3 dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite. Zasebno karmelizujte šećer pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom. Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite umućenim šlagom. Bon appetit!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)