EGIPĆANKA Poslastica idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta
Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce.
Potrebno je
Za kore:
- 18 belanca
- 18 kašika šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
Za prvi fil
- 18 žumanca
- 18 kapika šećera
- 6 kašika brašna
- 500 ml mleka
- 250 g putera
Za drugi fil
- 300 g šećera
- 400 g lešnika
- 200 g umućenog šlaga
Priprema
Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na 3 dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite. Zasebno karmelizujte šećer pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom. Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite umućenim šlagom. Bon appetit!
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA NA "ČAŠE" Lagan i preukusan, pravi raj za sladokusce
Brzi i neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Brza i nepečena poslastica koja vraća u dane detinjstva
Fenomenalna torta uspeće i potpunim početnicima.
MANASTIRSKI KOLAČ Jeftin desert skupog ukusa idealan za dane strogog posta
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)