EGIPĆANKA Poslastica idealna za svaku priliku, krenuće vam voda na usta

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna torta predstavlja pravi raj za sladokusce.

egipcanka torta
Shutterstock

Potrebno je
Za kore:

  • 18 belanca 
  • 18 kašika šećera 
  • 150 g mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna

Za prvi fil

  • 18 žumanca 
  • 18 kapika šećera 
  • 6 kašika brašna
  • 500 ml mleka
  • 250 g putera

Za drugi fil

  • 300 g šećera 
  • 400 g lešnika
  • 200 g umućenog šlaga

Priprema

Belanca i šećer umutite, pa polako umešajte brašno i orahe. U podmazan pleh preručite smesu. Pecite na 170 stepeni dok ne porumeni. Koru podelite na 3 dela. U šerpu na ringlu stavite mleko i šećer i ukuvajte. Ključalom mleku, koje ste skinuli sa ringle, dodajte umućena žumanca i brašno. Promešajte pa vratite i kuvajte još 7 minuta. U prohlađeni krem dodajte penasto umućeni puter pa sjedinite. Zasebno karmelizujte šećer pa dodajte lešnike i sjedinite. U podmazan pleh izlijte pripremljenu smesu pa kad se prohladi sameljite je. Sastavite smesu sa umućenim šlagom. Redosledom kora, prvi fil, drugi, fil, kora, ređajte sve dok ne potrošite sav materijal. Dekorišite umućenim šlagom. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading