ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je deca obožavati
Fenomanlna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- 130 g putera
- 135 ml mleka
- 50 ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
- 300ml umućene slatke pavlake
- 100g istopljene bele čokolade
- 100g istopljene crne čokolade
- 3 belanca
- 100g šećera
- 200-300g malina
- Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri
Priprema:
Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup. Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer. Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomešajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvajte da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Na kraju, stavite u frižider da se stegne.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)