ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je deca obožavati
Fenomanlna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 350 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- 130 g putera
- 135 ml mleka
- 50 ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
- 300ml umućene slatke pavlake
- 100g istopljene bele čokolade
- 100g istopljene crne čokolade
- 3 belanca
- 100g šećera
- 200-300g malina
- Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri
Priprema:
Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup. Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer. Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomešajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvajte da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Na kraju, stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
ZEBRA TORTA SA POMORANDŽOM Letnja poslastica koja mami izgledom i ukusom, sve dijete će pasti u zaborav
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
ZEBRA TORTA Dekorativna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Fenomanalna i drugačija, pogodna za sve svečanosti.
ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
ZEBRA TORTA Nepečena poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je voleti najmlađi
Dekorativna poslastica neodoljivog ukusa za sve svečane prilike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)