ČOKOLADNI KOLAČ SA SIROM Topi se u ustima, a raspametiće i one izbirljive
Fenomenalni desert pogodan za sve prilike.
Potrebno je
- šolja i po mlevenog čokoladnog keksa
- 2 kašike rastopljenog margarina
- 1 kg krem sira
- 1 šolja šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g rastopljene čokolade
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni čokoladni keks i otopljeni margarin da napravite koru pa smesu prebacite u podmazan pleh i rastanjite. Pecite desetak minuta. Zasebno umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite sve dok se ivice ne odvoje. Kad se kolač ohladi, stavite ga u frižider da se stegne. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Secite i služite. Bon appetit!
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)