ČOKOLADNI KOLAČ SA SIROM Topi se u ustima, a raspametiće i one izbirljive
Fenomenalni desert pogodan za sve prilike.
Potrebno je
- šolja i po mlevenog čokoladnog keksa
- 2 kašike rastopljenog margarina
- 1 kg krem sira
- 1 šolja šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g rastopljene čokolade
- 4 jaja
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni čokoladni keks i otopljeni margarin da napravite koru pa smesu prebacite u podmazan pleh i rastanjite. Pecite desetak minuta. Zasebno umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite sve dok se ivice ne odvoje. Kad se kolač ohladi, stavite ga u frižider da se stegne. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Secite i služite. Bon appetit!
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)