ČOKOLADNI KOLAČ SA SIROM Topi se u ustima, a raspametiće i one izbirljive

Ivana Pavlović

14:20

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert pogodan za sve prilike.

kolač sa čokoladom i sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • šolja i po mlevenog čokoladnog keksa 
  • 2 kašike rastopljenog margarina 
  • 1 kg krem sira 
  • 1 šolja šećera 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g rastopljene čokolade 
  • 4 jaja

Priprema

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni čokoladni keks i otopljeni margarin da napravite koru pa smesu prebacite u podmazan pleh i rastanjite. Pecite desetak minuta. Zasebno umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite sve dok se ivice ne odvoje. Kad se kolač ohladi, stavite ga u frižider da se stegne. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Secite i služite. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading