BRZI TIRAMISU Fenomenalni desert sa kafom gotov za 5 minuta, a budi sva čula

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Gotov začas a zasladiće vam dušu i telo.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

tiramisu

TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka

11:00

17 februar, 2025

Kulinarski globus

Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.

  • 500 g šlaga
  • 50 g kakao praha
  • 60 g šećera u prahu
  • 300 ml jake kafe
  • 500 g piškota 

Priprema

Skuvajte kafu pa joj dodajte 3 kašike šećera u prahu. Umutite čvrst šlag pa dodajte 3 kašike šećera u prahu. Svaku piškotu umočite u kafu pa ređajte u kalup. Preko stavite šlag pa pospite kakaom. Ponovite postupak. Stavite u frižider da se stegne. Služite uz kafu.

 

Komentari (0)