JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa
Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
Za koru
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike kakaoa
- 5 kašika brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za kremu
- pola kg jagoda
- 250 ml slatke pavlake
- pola kesice želatina
- 1 kašika vaniinog ekstrakta
- 3 kašike meda
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca i šećer pa dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, pa dodajte sneg od belanaca. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prerežite na pola. Očistite jagode pa ih izrežite na ploške. Zasebno umutite slatku pavlaku sa otopljenim želatinom i medom, pa dodajte vanilin šećer i ekstrakt, da dobijete krem. Sokom od jagoda natopite kore pa ih premažite kremom. Jagode poređajte preko krema, pa preklopite drugom korom i premažite kremom. Dekorišite ostatkom jagoda i pospite kakaom. Ostavite u frižideru bar sat vremena da se ohladi i stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FRANCUSKA KREMPITA Ako volite klasičnu, ovu ćete obožavati, mekana kao duša
Drugačija i preukusna, oduševićete i one koji ne vole slatko.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
Komentari (0)