JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.

jagoda šnit
Shutterstock

Potrebno je
Za koru

  • 5 jaja 
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 5 kašika brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za kremu

  • pola kg jagoda
  • 250 ml slatke pavlake 
  • pola kesice želatina
  • 1 kašika vaniinog ekstrakta
  • 3 kašike meda
  • 1 vanilin šećer
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca i šećer pa dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo, pa dodajte sneg od belanaca. U pleh obložen pek papirom preručite smesu i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prerežite na pola. Očistite jagode pa ih izrežite na ploške. Zasebno umutite slatku pavlaku sa otopljenim želatinom i medom, pa dodajte vanilin šećer i ekstrakt, da dobijete krem. Sokom od jagoda natopite kore pa ih premažite kremom. Jagode poređajte preko krema, pa preklopite drugom korom i premažite kremom. Dekorišite ostatkom jagoda i pospite kakaom. Ostavite u frižideru bar sat vremena da se ohladi i stegne. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading