KOKOS KOLAČ Sočni desert koji budi sva čula, a vraća uspomene sa letovanja
Brzi desert za sva vremena i prilike.
![kokos kolač](/data/images/2024-05-23/88500_shutterstock-2167133165_f.jpg?timestamp=1716415200)
Potrebno je
- 5 belanca
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 5 žumanca
- 150 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte kokos, brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite žumanca, šećer, brašno, puding i vanilin šećer pa skuvajte u 500 ml mleka. U prohlađen fil dodajte margarin. Rasporedite preko kore u plehu, pa pospite kokosom. Prijatno!
Možda vas zanima:
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![lava kolač](/data/images/2024-06-21/91623_lava-kolac-1_f.jpg)
LAVA KOLAČ Brzinski desert koji osvaja ukusom,a nestane sa stola u trenu
Uspeće i početnicima, a topi se u ustima.
![trigona](/data/images/2024-06-21/91618_trigona_f.jpg)
TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.
![rendani kolač sa ribizlama](/data/images/2024-06-21/91612_rendani-kolac-sa-ribizlama_f.jpg)
RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA BOLJI OD KLASIČNOG Mekan kao duša i sočan, a miriše na nedelju
Fenomenalni desert za prave sladokusce.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![kolač mađarica](/data/images/2024-06-24/91907_shutterstock-2399842627_f.jpg)
MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![torta policajka](/data/images/2024-04-25/85496_shutterstock-1911406543_f.jpg)
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
Komentari (0)