SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 100 g latica ruža
- 1 l vode
- 1 kg šećera
- pola kesice limontusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, stavite na šporet da provri, pa onda dodajte latice ruža i kuvajte 15 minuta. Voda će da potamni, a latice da pozelene. Onda dodajte šećer, a odmah nakon toga i limontus. Voda će da dobije crvenu boju, a kad bude gustina dovoljna, skinite sa vatre pa sklonite penu. Pokrijte vlažnom krpom pa sutradan slatko preručite u tegle.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)