SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 100 g latica ruža
- 1 l vode
- 1 kg šećera
- pola kesice limontusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, stavite na šporet da provri, pa onda dodajte latice ruža i kuvajte 15 minuta. Voda će da potamni, a latice da pozelene. Onda dodajte šećer, a odmah nakon toga i limontus. Voda će da dobije crvenu boju, a kad bude gustina dovoljna, skinite sa vatre pa sklonite penu. Pokrijte vlažnom krpom pa sutradan slatko preručite u tegle.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)