SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 100 g latica ruža
- 1 l vode
- 1 kg šećera
- pola kesice limontusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, stavite na šporet da provri, pa onda dodajte latice ruža i kuvajte 15 minuta. Voda će da potamni, a latice da pozelene. Onda dodajte šećer, a odmah nakon toga i limontus. Voda će da dobije crvenu boju, a kad bude gustina dovoljna, skinite sa vatre pa sklonite penu. Pokrijte vlažnom krpom pa sutradan slatko preručite u tegle.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)