PUŽIĆI SA ROGAČEM BOLJI OD ONIH KLASIČNIH Proveren recept za pravo zadovoljstvo
Još bolji od kupovnih, klasik koji se ne odbija.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 suvi kvasac
- 200 ml mlakog mleka
- 50 g otopljenog putera
- 1 jaje
Za nadev:
- 80 g otopljenog kokosovog ulja
- 125 g rogača
- 50 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U polovinu mlakog mleka sipajte kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna i pustite da kvasac proradi, a zatim dodajte ostale sastojke i umesite glatko testo. Ostavite testo na toplom da se udvostruči, a zatim ga premesite i razvucite oklagijom. Namažite pomešanim nadevom i urolajte. Pužiće ređajte u podmazan pleh i ostavite ih da narastaju još pola sata. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)