NAJMEKŠI PUŽIĆI S CIMETOM I vaši klinci će ih zavoleti, preukusni su
Mekane, a hrskave.
Švedske cimet-rolnice
Sastojci:
Za testo
250 ml mleka
1 kašika suvog kvasca
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
70 g putera
1 jaje
400 g brašna
Za fil:
150 g rastopljenog maslaca
200 g smeđeg šećera
2 kašike cimeta
Za glazuru:
150 g krem sira
50 g putera
1 šoljica šećera u prahu
1 kašičica vanilin-ekstrakta
2 kašike mleka
Priprema:
Izmiksajte sastojke za testo u mekanu smesu. Stavite ga u podmazanu posudu, pokrijte krpom i pustite da odstoji oko sat. Razvaljajte ga u pravougaonik i premažite s pola šolje rastopljenog putera. Pomešajte smeđi šećer i cimet i pospite preko putera. Čvrsto zarolajte po dužini u valjak. Oštrim nožem isecite 12 rolni, pokrijte krpom i pustite da se diže 30 minuta. Pecite rolnice oko 15 minuta na 180 stepeni. Za glazuru od umutite krem-sir i puter, dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i mleko. Prelijte preko rolnica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTO DUŽE STOJE, TO SU MEKŠI Mafini sa bananom zavoleće svako
Jedinstvenog su ukusa.
KREMASTO SLATKO SAVRŠENSTVO Jednostavna torta koju ćete praviti za svaku specijalnu priliku
Sočna, nežna ali i jeftina.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)