NAJMEKŠI PUŽIĆI S CIMETOM I vaši klinci će ih zavoleti, preukusni su
Mekane, a hrskave.

Švedske cimet-rolnice
Možda vas zanima:

ŠTO DUŽE STOJE, TO SU MEKŠI Mafini sa bananom zavoleće svako
Jedinstvenog su ukusa.

KREMASTO SLATKO SAVRŠENSTVO Jednostavna torta koju ćete praviti za svaku specijalnu priliku
Sočna, nežna ali i jeftina.

SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.

Sastojci:
Za testo
250 ml mleka
1 kašika suvog kvasca
3 kašičice šećera
1 kašičica soli
70 g putera
1 jaje
400 g brašna
Za fil:
150 g rastopljenog maslaca
200 g smeđeg šećera
2 kašike cimeta
Za glazuru:
150 g krem sira
50 g putera
1 šoljica šećera u prahu
1 kašičica vanilin-ekstrakta
2 kašike mleka
Priprema:
Izmiksajte sastojke za testo u mekanu smesu. Stavite ga u podmazanu posudu, pokrijte krpom i pustite da odstoji oko sat. Razvaljajte ga u pravougaonik i premažite s pola šolje rastopljenog putera. Pomešajte smeđi šećer i cimet i pospite preko putera. Čvrsto zarolajte po dužini u valjak. Oštrim nožem isecite 12 rolni, pokrijte krpom i pustite da se diže 30 minuta. Pecite rolnice oko 15 minuta na 180 stepeni. Za glazuru od umutite krem-sir i puter, dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i mleko. Prelijte preko rolnica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)