POSNA MEDENA TORTA Očaravajuća i nedoljiva poslastica koja miriše na ljubav

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Slatka i drugačija, a idealna za dane posta.

posna medena torta
Shutterstock

Za kore

  • 1 pakovanje medenih korica

Za filove:

  • 300 g sojinog mleka u prahu
  • 1 l vode
  • 4 pudinga od karamele
  • 10 kašika šećera
  • 1 margarin
  • 100 g čokolade
  • 100 g lešnika

Priprema

U šerpi skuvajte pudinge od karamele sa šećerom u 1 l vode. Ostavite da se prohladi pa dodajte 300 g mleka u prahu i margarin. Mikserom mutite dok ne sjedinite smesu. Podelite fil na 2 dela. Jednom delu dodajte otopljenu čokoladu, a u drugi deo stavite pečene, mlevene lešnike. Filujte tortu sledećim redosledom: korica, pola svetlijeg fila, korica, pola tamnijeg fila, korica, druga polovina svetlijeg fila, korica i druga polovina tamnijeg fila. Ukrasite tortu po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading