HILANDAR TORTA Čuvena poslastica sa Svete Gore, kremasta i preukusna, u savršenom čokoladnom spoju
Recept star više vekova, za poslasticu koja se ne odbija.
![hilandar torta](/data/images/2024-06-14/90743_shutterstock-1537375148-1_f.jpg?timestamp=1718316000)
Potrebno je
15 jaja
Za koru:
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike kakaa
Za fil:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 125 g putera
- 5 kašika šećera
Za dekoraciju:
- 50 g mlevenih oraha
- 1 kašika tankih parčadi bele čokolade
- čokoladni ukrasi
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi 10 jaja sa šečerom umutite mikserom. Dodajte mlevene orahe i kakao pa sjedinite varjačom. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Pecite 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Puter sa izlomljenom čokoladom otopite na pari. Od preostalih jaja odvojite balanca od žumanca. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Zasebno, umutite žumanca pa dodajte otopljenu čokoladu sa puterom. Umutite. Dodajte belanca pa mutite. Ostavite fil u frižideru da se stegne. Koru podelite na dva dela, da dobijete dve. Prvu koru premažite filom. Stavite preko drugu koru. Premažite filom celu tortu. Nanesite mlevene orahe sa strane torte, i po krajevima gornje površine. Belom čokoladom i ukrasima dekorišite sredinu torte. Prijatno!
Možda vas zanima:
![čokoladna torta](/data/images/2024-05-31/89346_cokoladna-torta-1_f.jpg)
NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA Od samo 2 sastojka, a topi se u ustima, dobićete brojne pohvale
Fenomenalna čokoladna poslastica koja uspeva i početnicima, a smaže se u trenu.
![čokoladna torta](/data/images/2024-05-17/87924_20230120-182315_f.jpg)
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![torta čarolija anđela](/data/images/2024-06-21/91615_1000051161-01_f.jpeg)
ČAROLIJA ANĐELA ZA LUKU Recept i intervju sa Draganom Varevac
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![zapečene makarone sa sirom](/data/images/2024-06-21/91629_makarone-sa-sirom_f.jpg)
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo skupog ukusa koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
![spanakopita](/data/images/2024-06-21/91628_spanakopita_f.jpg)
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![vanilice](/data/images/2024-06-21/91625_vanilice-1_f.jpg)
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
![trigona](/data/images/2024-06-21/91618_trigona_f.jpg)
TRIGONA Grčki desert koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Slatkiš koji se pojede za tren oka, za prave sladokusce.
Komentari (0)