KOLAČ SA SUVIM GROŽĐEM Jednostavan slatkiš skupog ukusa kome jedan sastojak daje posebnu draž
Sočan i ukusan kolač jednostavne pripreme, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 200 ml jogurta
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g brašna
- 50 g griza
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa
- rum
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zasebno pomešajte brašno sa grizom pa dodajte umućenim jajima. Zatim, dodajte suvo grožđe potopljeno u rum, ulje, limunovu koricu i jogurt. Sjedinite polako smesu. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu, pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad se kolač potpuno ohladi, secite na kocke. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
Komentari (0)