BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan
Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1/2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 5 kašika džema po želji
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke pa ih narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. U pleh obložen pek papirom izručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač namažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja, pa sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom
.
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)