BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.

kolač sa makom i jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g mlevenog maka
  • 5 rendanih jabuka
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja griza
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja ulja

Za glazuru:

  • 5 kašika džema po želji
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml biljne pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke pa ih narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. U pleh obložen pek papirom izručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač namažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja, pa sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading