
STARINSKA CICVARA Prepuna sira i kajmaka, savršena za doručak
Pravi se lako, a držaće vas dugo sitim.
Utorak, 25. mar 2025.
Pravi se lako, a držaće vas dugo sitim.
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.
Savršen predlog za doručak ili večeru, koji će vas dugo držati sitim.
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
Veoma ukusno i kalorično jelo, koje se jelo na selu, gde se naporno radilo.
Recept za cicvaru se razlikuje u zavisnosti od kraja Srbije, ali je pravilo da se pravi isključivo sa kukuruznim brašnom, a ne sa palentom.