Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.
Potrebno je
- pakovanje pečurki
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- kašika brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 dcl neutralne pavlake
- kašičica soli
- kašičica suvog začina
Priprema
Sitno naseckajte crni luk pa prodinstajte na zagrejanom ulju, sve dok ne postane staklast. Onda isecite pečurke pa ih dodajte u šerpu sa lukom. Posolite i začinite. Dodajte stno seckan beli luk i dinstajte poklopljeno, oko 20 minuta, na tihoj vatri. U malo hladne vode razmutite brašno pa sipajte u šerpu. Umešajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte sos još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prijatno!
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)