Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.

Potrebno je
- pakovanje pečurki
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- kašika brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 dcl neutralne pavlake
- kašičica soli
- kašičica suvog začina
Priprema
Sitno naseckajte crni luk pa prodinstajte na zagrejanom ulju, sve dok ne postane staklast. Onda isecite pečurke pa ih dodajte u šerpu sa lukom. Posolite i začinite. Dodajte stno seckan beli luk i dinstajte poklopljeno, oko 20 minuta, na tihoj vatri. U malo hladne vode razmutite brašno pa sipajte u šerpu. Umešajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte sos još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prijatno!

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

DOMAĆI KEČAP Još ukusniji i zdraviji od onog kupovnog
Dodajte omiljenom jelu i uživajte.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super ide uz testeninu i krompir pire
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.
Komentari (0)