RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako

Izvor: Slobodanka Ćorić

19:02

U sosu sa 0

Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom

kljukuša
Shutterstock

Sastojci:

  • – krompir, 1 kg
  • – brašno, 200 g
  • – jaja, 2 komada
  • – prašak za pecivo pola kesice
  • – kajmak, 100 g
  • – sir, 100 g
  • – ulje, 1 dl
  • – s po potrebi

Priprema:

Krompir izrendati krupnije, dodati ulje, so, prašak za pecivo, brašno, jaja, sve spojiti i izliti u pleh. Peći 45 minuta na 200 stepeni, tako da se dobije hrskava kora. Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom. Poslužiti toplo.

Komentari (0)

Loading