HUMUS OD BUNDEVE PUN LEBLEBIJA I BELOG LUKA Zdrav, pikantan i jednostavan za pripremu
Napravite humus sa bundevom kao sezonskom namirnicom, i uživajte u čarima jeseni.
Potrebno za humus
1-2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
oko 2 kašike vode od kuvanja leblebije
250 g kuvane leblebije
2/3 šolje pirea od bundeve
1 kašika bundevinog ulja
1 kašika namaza od susama
limunov sok po ukusu
Priprema:
Leblebiju potopite u vodu preko noći, pa skuvajte. Zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite očišćene čenove belog luka. Ostavite oko 15 minuta na sasvim laganoj vatri. Izmiksajte leblebiju s belim lukom, maslinovim i bundevinim uljem, pireom od bundeve i namazom od susama. Dodajte vode od kuvane leblebije po potrebi tako da dobijete odgovarajuću gustinu, pa miksajte. Probajte i dodajte soli i limunovog soka po ukusu, te ponovno izmiksajte.
Možda vas zanima:
RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica
Ukusan, aromatičan i topao napitak koji će vam zameniti kafu. Pročitajte ovaj originalni recept za piće od bundeve i uživajte u svakom gutljaju. Začini daju specifičnu notu jeseni.
NEMA MESA NI TRUNKE Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljeni
Zadovoljite celu porodicu odličnim ukusom.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)