HUMUS OD BUNDEVE PUN LEBLEBIJA I BELOG LUKA Zdrav, pikantan i jednostavan za pripremu
Napravite humus sa bundevom kao sezonskom namirnicom, i uživajte u čarima jeseni.

Potrebno za humus
Možda vas zanima:

NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević

ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.

HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.

BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
1-2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
oko 2 kašike vode od kuvanja leblebije
250 g kuvane leblebije
2/3 šolje pirea od bundeve
1 kašika bundevinog ulja
1 kašika namaza od susama
limunov sok po ukusu
Priprema:
Leblebiju potopite u vodu preko noći, pa skuvajte. Zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite očišćene čenove belog luka. Ostavite oko 15 minuta na sasvim laganoj vatri. Izmiksajte leblebiju s belim lukom, maslinovim i bundevinim uljem, pireom od bundeve i namazom od susama. Dodajte vode od kuvane leblebije po potrebi tako da dobijete odgovarajuću gustinu, pa miksajte. Probajte i dodajte soli i limunovog soka po ukusu, te ponovno izmiksajte.

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

DOMAĆI KEČAP Još ukusniji i zdraviji od onog kupovnog
Dodajte omiljenom jelu i uživajte.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super ide uz testeninu i krompir pire
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.
Komentari (0)