HUMUS OD BUNDEVE PUN LEBLEBIJA I BELOG LUKA Zdrav, pikantan i jednostavan za pripremu
Napravite humus sa bundevom kao sezonskom namirnicom, i uživajte u čarima jeseni.
Potrebno za humus
1-2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
oko 2 kašike vode od kuvanja leblebije
250 g kuvane leblebije
2/3 šolje pirea od bundeve
1 kašika bundevinog ulja
1 kašika namaza od susama
limunov sok po ukusu
Priprema:
Leblebiju potopite u vodu preko noći, pa skuvajte. Zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite očišćene čenove belog luka. Ostavite oko 15 minuta na sasvim laganoj vatri. Izmiksajte leblebiju s belim lukom, maslinovim i bundevinim uljem, pireom od bundeve i namazom od susama. Dodajte vode od kuvane leblebije po potrebi tako da dobijete odgovarajuću gustinu, pa miksajte. Probajte i dodajte soli i limunovog soka po ukusu, te ponovno izmiksajte.
Možda vas zanima:
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
BUNDEVA JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE Ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite, može da pogorša stanje
Mnogima omiljena sezonska namirnica, može da se jede na više načina, kao sirova, da se prži, peče, kuva.
DOMAĆI HUMUS Namažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, daje draž svakom jelu
Ako volite kupovni, ovj ćete da obožavate.
RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica
Ukusan, aromatičan i topao napitak koji će vam zameniti kafu. Pročitajte ovaj originalni recept za piće od bundeve i uživajte u svakom gutljaju. Začini daju specifičnu notu jeseni.
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)