HUMUS OD BUNDEVE PUN LEBLEBIJA I BELOG LUKA Zdrav, pikantan i jednostavan za pripremu

Ivana Pavlović

11:00

U sosu sa 0

Napravite humus sa bundevom kao sezonskom namirnicom, i uživajte u čarima jeseni.

humus od bundeve
Shutterstock

Potrebno za humus

1-2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

oko 2 kašike vode od kuvanja leblebije

250 g kuvane leblebije

2/3 šolje pirea od bundeve

1 kašika bundevinog ulja

1 kašika namaza od susama

limunov sok po ukusu

Priprema:

Leblebiju potopite u vodu preko noći, pa skuvajte. Zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite očišćene čenove belog luka. Ostavite oko 15 minuta na sasvim laganoj vatri. Izmiksajte leblebiju s belim lukom, maslinovim i bundevinim uljem, pireom od bundeve i namazom od susama. Dodajte vode od kuvane leblebije po potrebi tako da dobijete odgovarajuću gustinu, pa miksajte. Probajte i dodajte soli i limunovog soka po ukusu, te ponovno izmiksajte.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading