Holandez sos od sada možete da napravite za samo 1 minut. Bićete oduševljeni ukusom.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg?timestamp=1702594800)
Potrebno je
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunova soka
- 110 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- prstohvat mlevene ljute paprike prema želji
Napomena
Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje.
Priprema
Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
![holandez sos](/data/images/2024-01-22/74662_holandez-sos-1-smanjena-1757867675_f.jpg)
BRZI HOLANDEZ SOS Gotov začas a odlično se slaže sa raznim jelima
Osvaja ukusom, a napravićete ga za manje od minut.
![holandez](/data/images/2022-05-17/27965_majone_f.jpeg)
HOLANDEZ SOS Sličan majonezu, od sada ga napravite za samo 1 minut
Ako kuvate predugo, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Teško se pravio ali više ne.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
![milka torta](/data/images/2024-07-25/95310_image0-2_f.jpeg)
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)