DOMAĆI NAMAZ OD LOSOSA BOLJI OD KUPOVNOG Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
![namaz od lososa](/data/images/2024-06-07/90039_namaz-od-lososa_f.jpg?timestamp=1717711200)
Potrebno je
- 1 dcl belog vina
- 1 file lososa bez kostiju i kože
- 1 file dimljenog lososa
- 6 kašika grčkog jogurta (sa niskim procentnom masti)
- 1 kašika limunovog soka
- 4 kašike senfa
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 1 seckana ljuta papričica
- 2 kašike seckanog vlašca
- krekeri, dvopek ili mali hlepčići za serviranje
Priprema:
Filete lososa prodinstajte u vinu pa ostavite sa strane. Zasebno pomešajte grčki jogurt, limunov sok, senf, so i biber, pa na kraju umešajte i ljutu papričicu. Isecite filete lososa na manje komade pa promešajte. Pospite namaz vlašcem.
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
GORDANINA ŠEHERZADA BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Ne peče se i gotova začas, a neodoljiva
Napravite ovu čarobnu nepečenu poslasticu po receptu Gordane Jovanović iz Rume.
Komentari (0)