DOMAĆI HUMUS Namažite ga na hleb ili dodajte kao prilog, daje draž svakom jelu

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Ako volite kupovni, ovj ćete da obožavate.

humus
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 grama leblebija
  • dva čena belog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • so
  • puna kašika tahinija (susam paste)

Priprema

Prethodno veče potopite leblebije u vodu. Sutradan ih kuvajte do sat vremena, pa ih preručite u blender, dodajte beli luk i sameljite. Dodajte tahini, so, ulje i limun. Povećavajte ili smanjujte količinu sastojaka, po želji.

 

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading