OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Oslić iz rerne se prvenstveno preporučuje za one koji poste.
Sastojci:
2 kom (oko 650 g) zamrznutog oslića bez glave
malo maslinovog ulja
oko 100 g oštrog brašna
malo soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 najmanja kašičica ljute sudžuk paprike
malo mešavine bibera sa belim lukom
10 okretaja mediteranske mešavine začina u mlinu
Priprema:
1. Ribu odlediti, oprati, očistiti od iznutrica te iseći na polovine.
2. Malo ulja staviti na dno tepsije u kojem će te peći ribu.
3. Na ulje poslagati drvene štapiće da se riba prilikom pečenja ne bi lepila i da ne bi upijala ulje.
4. U dubokom tanjiru pomešati brašno, mlevenu crvenu papriku, sudžuk papriku i mediteransku mešavinu začina.
5. Ribu posoliti te uvaljati u mešavinu brašna sa začinima pa poređati u vatrostalni sud na drvene štapiće.
6. Svaki komad ribe preliti sa malo maslinovog ulja. Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.
7. Izvaditi tepsiju iz rerne, okrenute ribu na drugu stranu i pecite još oko 20 minuta. Ribu servirati sa začinjenim kuvanim krompirom.
Bonus video:
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)