OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!

Tatjana Badarević

13:00

Zdravi zalogaji 0

Savršena za one koji poste.

oslić
Shutterstock

Oslić iz rerne se prvenstveno preporučuje za one koji poste.

Sastojci:

2 kom (oko 650 g) zamrznutog oslića bez glave
malo maslinovog ulja
oko 100 g oštrog brašna
malo soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 najmanja kašičica ljute sudžuk paprike
malo mešavine bibera sa belim lukom
10 okretaja mediteranske mešavine začina u mlinu

Priprema:

1. Ribu odlediti, oprati, očistiti od iznutrica te iseći na polovine.

2. Malo ulja staviti na dno tepsije u kojem će te peći ribu.

3. Na ulje poslagati drvene štapiće da se riba prilikom pečenja ne bi lepila i da ne bi upijala ulje.

4. U dubokom tanjiru pomešati brašno, mlevenu crvenu papriku, sudžuk papriku i mediteransku mešavinu začina.

5. Ribu posoliti te uvaljati u mešavinu brašna sa začinima pa poređati u vatrostalni sud na drvene štapiće.

6. Svaki komad ribe preliti sa malo maslinovog ulja. Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.

7. Izvaditi tepsiju iz rerne, okrenute ribu na drugu stranu i pecite još oko 20 minuta. Ribu servirati sa začinjenim kuvanim krompirom.

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading