OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Oslić iz rerne se prvenstveno preporučuje za one koji poste.
Sastojci:
2 kom (oko 650 g) zamrznutog oslića bez glave
malo maslinovog ulja
oko 100 g oštrog brašna
malo soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 najmanja kašičica ljute sudžuk paprike
malo mešavine bibera sa belim lukom
10 okretaja mediteranske mešavine začina u mlinu
Priprema:
1. Ribu odlediti, oprati, očistiti od iznutrica te iseći na polovine.
2. Malo ulja staviti na dno tepsije u kojem će te peći ribu.
3. Na ulje poslagati drvene štapiće da se riba prilikom pečenja ne bi lepila i da ne bi upijala ulje.
4. U dubokom tanjiru pomešati brašno, mlevenu crvenu papriku, sudžuk papriku i mediteransku mešavinu začina.
5. Ribu posoliti te uvaljati u mešavinu brašna sa začinima pa poređati u vatrostalni sud na drvene štapiće.
6. Svaki komad ribe preliti sa malo maslinovog ulja. Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.
7. Izvaditi tepsiju iz rerne, okrenute ribu na drugu stranu i pecite još oko 20 minuta. Ribu servirati sa začinjenim kuvanim krompirom.
Bonus video:
NEODOLJIVI NAMAZ OD AVOKADA Aromazičan i ukusan, prste da poližete
Mažite na parče hleba i uživajte.
KOKOS ČIZKEJK BOLJI OD KLASIČNOG Desert za pamćenje koji budi uspomene sa mora
Fenomenalan desert koji miriše na more.
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
BURGER OD LOSOSA Sprema se za samo 20 minuta, a ukus je kao iz najboljeg restorana
Dvadeset minuta kasnije, uživaćete u mekanom i sočnom burgeru
POSNI KOLAČ SA MUSKANTNOM TIKVOM Ovakav do sada sigurno niste probali, aroma cimeta mu daje poseban ukus!
Kolač sa muskantnom tikvom je božanstven, a cimet mu daje dodatni šmek.
Komentari (0)