SALATA OD CVEKLE, ŠARGAREPE I PASULJA VItaminska bomba kakvu još niste probali, sprema se za čas, a ukus je brutalan
Zdrav zalogaj u kome ćete uživati...
Vitaminska salata sa cveklom, šargarepom i pasuljem je odličan način da pojedete nešto zdravo, a može da posluži i kao prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 300 g kuvane cvekle
- 1 kuvana šargarepa
- 2-3 kisela krastavca
- 1 konzerva pasulja, oceđenog
- 1 kašika ulja
- 1 kašica senfa
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za ovu salatu kuvanu cveklu narendajte na krupno rende. Cveklu prelijte uljem i promešajte da ne oboji previše ostalo povrće. Takođe kuvanu šargarepu narendajte na krupno rende. Kisele krastavce isecite na dugačke trake.
U činiju sa cveklom dodajte rendanu šargarepu i narezane krastavce, kao i pasulj. U salatu dodajte kašičicu senfa, sitno iseckani beli luk i sipajte jabukovo sirće. Sve začinite mlevenim crnim biberom, posolite po ukusu i dobro promešajte. Uživajte!
Bonus video:
Možda vas zanima:
MIMOZA SALATA Neodoljiva i slasna, a dekorisaće svaku svečanu trpezu
Fenomenalna salata u savršenom spoju sastojaka.
AROMATIČNI KUS KUS Najbolja salata u savršenom spoju različitih ukusa
Ukusna i drugačija, ukućani će stajati u redu za još.
ĆUREĆA SALATA Iskoristite ostatke na gurmanski način, napravite obrok kome nema mane
Ćureća salata može se poslužiti hladna ili na sobnoj temperaturi
POSNA SALATA SA MAKARONAMA Zdrav obrok kome nema mane, sprema se za tili čas
Ukusno jelo koje se jednostavno pravi...
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)