MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 150 g sećera
- 200 g putera
- 1 vanilin šećer
- malo soli
- 1/2 prašak za pecivo
- 4 kašike hladne vode
- 350 g glatkog brašna
- 600 g malina
- 1 puding od vanile
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U činiji pomešajte brašno, jaje, maslac iseckan na listiće,šećer,pola kesice praška za pecivo ,prstohvat soli,jedan vanillin šećer,vodu. Zamesite testo pa ga rastanjite i uvijte u providnu foliju. Ostavite bar sat vremena u frižideru. Odvojite jednu loptivu od testa pa ostatak oklagijom razvucite. Prebacite u kalup za tart. Izbockajte testo viljuškom. Pecite nekih 10 ak minuta, pa izvadite i rasporedite fil od malina. Zatim pecite još 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte maline sa šećerom u prahu i pudingom od vanile. Dobro promešajte pa prelijte preko vrućeg tarta. Od ostatka testa modlom vadite oblike pa poređajte po filu. Vratite u rernu i dopecite još 15 do 20 minuta.
Možda vas zanima:
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.
PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.
NEODOLJIVI TART SA JABUKOM I ORASIMA Očaravajući desert koji pomera granice dobrog ukusa, u savršenom voćnom spoju
Neodoljiv i sladak, uzećete parče više.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)