NIJE JEFTIN, ALI JE DOSTUPAN SVIMA Napravite domaći maskarpone i ješćete ga svaki dan

Alo.rs

15:01

Zdravi zalogaji 0

Ovo kremasto zadovoljstvo je preukusno.

NIJE JEFTIN, ALI JE DOSTUPAN SVIMA Napravite domaći maskarpone i ješćete ga svaki dan
pixabay

Maskarpone od neutralne pavlake

Sastojci:

500 ml neutralne pavlake (preko 30% masti)

1 kašika limunovog soka (15-16 g)

Priprema:

U šerpici zagrejte pavlaku da bude vrela ali da ne provri (80 stepeni). Sipajte limunov sok, mešajte minut-dva pa sklonite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi, a potom stavite u frižider na 24 sata. Na cediljku stavite 2-3 sloja čiste gaze, sunite smesu iz frižidera i ostavite da se lagano cedi. Sve zajedno ostavite u frižider da se cedi još 24 sata. Dobićete oko 250 g maskarponea.

Savet Postoji i brza hladna verzija pri kojoj se samo mešaju pavlaka i limun, bez zagrevanja

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading