NIJE JEFTIN, ALI JE DOSTUPAN SVIMA Napravite domaći maskarpone i ješćete ga svaki dan
Ovo kremasto zadovoljstvo je preukusno.
Maskarpone od neutralne pavlake
Sastojci:
500 ml neutralne pavlake (preko 30% masti)
1 kašika limunovog soka (15-16 g)
Priprema:
U šerpici zagrejte pavlaku da bude vrela ali da ne provri (80 stepeni). Sipajte limunov sok, mešajte minut-dva pa sklonite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi, a potom stavite u frižider na 24 sata. Na cediljku stavite 2-3 sloja čiste gaze, sunite smesu iz frižidera i ostavite da se lagano cedi. Sve zajedno ostavite u frižider da se cedi još 24 sata. Dobićete oko 250 g maskarponea.
Savet Postoji i brza hladna verzija pri kojoj se samo mešaju pavlaka i limun, bez zagrevanja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)