NIJE JEFTIN, ALI JE DOSTUPAN SVIMA Napravite domaći maskarpone i ješćete ga svaki dan
Ovo kremasto zadovoljstvo je preukusno.
Maskarpone od neutralne pavlake
Sastojci:
500 ml neutralne pavlake (preko 30% masti)
1 kašika limunovog soka (15-16 g)
Priprema:
U šerpici zagrejte pavlaku da bude vrela ali da ne provri (80 stepeni). Sipajte limunov sok, mešajte minut-dva pa sklonite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi, a potom stavite u frižider na 24 sata. Na cediljku stavite 2-3 sloja čiste gaze, sunite smesu iz frižidera i ostavite da se lagano cedi. Sve zajedno ostavite u frižider da se cedi još 24 sata. Dobićete oko 250 g maskarponea.
Savet Postoji i brza hladna verzija pri kojoj se samo mešaju pavlaka i limun, bez zagrevanja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)