NIJE JEFTIN, ALI JE DOSTUPAN SVIMA Napravite domaći maskarpone i ješćete ga svaki dan
Ovo kremasto zadovoljstvo je preukusno.
Maskarpone od neutralne pavlake
Sastojci:
500 ml neutralne pavlake (preko 30% masti)
1 kašika limunovog soka (15-16 g)
Priprema:
U šerpici zagrejte pavlaku da bude vrela ali da ne provri (80 stepeni). Sipajte limunov sok, mešajte minut-dva pa sklonite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi, a potom stavite u frižider na 24 sata. Na cediljku stavite 2-3 sloja čiste gaze, sunite smesu iz frižidera i ostavite da se lagano cedi. Sve zajedno ostavite u frižider da se cedi još 24 sata. Dobićete oko 250 g maskarponea.
Savet Postoji i brza hladna verzija pri kojoj se samo mešaju pavlaka i limun, bez zagrevanja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
ČESTO SE SERVIRAJU PO BISTROIMA Krok-mesje je pravi topli užitak sa hlebom
Pravićete ga za doručak ili večeru.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)