ŠARENO JELO Povrće iz rerne začinjeno ruzmarinom je zdravo i neverovatno ukusno
Povrće iz rerne može da se jede kao obrok ili prilog uz meso.
Sastojci:
400 g krompira
3 šargarepe
3 glavice crnog luka
1 koren celera
4 paprike
2 paradajza
1 tikvica
1 kašičica suvog ruzmarin
maslinovo ulje, so, biber
Priprema: Iseći krompir na kocke i šargarepu na kolutove i kuvati u slanoj vodi 5 minuta. Procediti, preliti maslinovim uljem i biberom i izmešati. Staviti ih u pleh. Iseći ostalo povrće, staviti preko krompira, posuti maslinovim uljem i ruzmarinom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Gotovo povrće posoliti i služiti toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVO JELO Špageti sa tikvicama koji su spremni za pola sata
Jedan začin im daje poseban ukus.
ČUDO OD JELA! Krompir iz rerne posut susamom, ništa vam više ne treba!
Ovako pripremljen krompir možete da jedete kao prilog uz meso ili povrće.
SAVRŠEN RUČAK Prelivena musaka od kiselog kupusa i mlevenog mesa
Sočan, ukusan ručak za celu porodicu.
LEPO, BRZO I UKUSNO Harmonika krompir iz rerne sa začinima
Kada nemate vremena, pripremite ovo jelo koje će se sigurno dopasti svima.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)