SLANE LOPTICE OD POVRĆA Uposlite i najmlađe u pripremi ovog jela, oduševiće se
Praktične su i za jelo.
Pakoras - loptice od povrća
Sastojci:
2 kuvana krompira
155 g karfiola
155 g prokelja
155 g patlidžana
1 crni luk srednje veličine
3 sveža lista spanaća
60 g graška
ulje
Za testo:
315 ml vode
1 kašičica karija
1,5 kašičica korijandera
2,5 kašičice čili praha
1 kašičica kurkume
2 kašičice soli
1 kašičica praška za pecivo
155 g brašna od leblebija (možete i samleti leblebije)
45 g brašna
Priprema:
Isecite krompir na kockice i skuvajte dopola, pa dodajte povrće, koje ste prethodno isekli na sitnije kockice. Sve skuvajte do kraja. Pomešajte sastojke za testo i ostavite ga da odstoji 20 minuta. Nakon toga skuvano povrće umešajte u testo. Dobro zagrejte ulje, pa na njega stavljajte kašiku po kašiku testa. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI! Ručak bez mnogo kalorija napuniće vam stomak
Bez povrća to ne bi bilo to.
ZA ZDRAVU I UKUSNU VEČERU Ćuftice od povrća uvek su dobar izbor
I mališani će se nuditi da vam pomognu u pravljenju.
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)