ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno
Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.
Čorba od kiselog kupusa
Sastojci:
3 krompira
3 šargarepe
3 kobasice
1 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1 kašičica aleve paprike
500 g kiselog kupusa
so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Krompir i šargarepu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (dimljenu) prepolovite i narežite. U loncu popržite kobasicu, crni luk, pa joj dodajte krompir, šargarepu i kiseli kupus narezan na trakice. Dobro promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuva na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi dodajte vodu. U tiganju na kašici maslinovog ulja propržite brašno i alevu papriku, lagano posolite i pobiberite. Dodajte zapršku u supu, pustite da još jednom prokuva i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)