ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno

Alo.rs/B. Paunović

13:00

Zdravi zalogaji 0

Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.

čorba
Shutterstock

Čorba od kiselog kupusa

Sastojci:

3 krompira

3 šargarepe

3 kobasice

1 kašika brašna

1 glavica crnog luka

1 kašičica aleve paprike

500 g kiselog kupusa

so, biber, maslinovo ulje

Priprema:

Krompir i šargarepu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (dimljenu) prepolovite i narežite. U loncu popržite kobasicu, crni luk, pa joj dodajte krompir, šargarepu i kiseli kupus narezan na trakice. Dobro promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuva na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi dodajte vodu. U tiganju na kašici maslinovog ulja propržite brašno i alevu papriku, lagano posolite i pobiberite. Dodajte zapršku u supu, pustite da još jednom prokuva i poslužite toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading