ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno
Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.
Čorba od kiselog kupusa
Sastojci:
3 krompira
3 šargarepe
3 kobasice
1 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1 kašičica aleve paprike
500 g kiselog kupusa
so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
Krompir i šargarepu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (dimljenu) prepolovite i narežite. U loncu popržite kobasicu, crni luk, pa joj dodajte krompir, šargarepu i kiseli kupus narezan na trakice. Dobro promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuva na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi dodajte vodu. U tiganju na kašici maslinovog ulja propržite brašno i alevu papriku, lagano posolite i pobiberite. Dodajte zapršku u supu, pustite da još jednom prokuva i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)