MALO KALORIČNE I POŽELJNE Ukusno i brzo jelo koje će zasititi celu porodicu
Probajte i uverite se.
Tuna pljeskavice
Sastojci:
1 konzerva tunjevine u komadima
1 šolja pire krompira ili izgnječenog kuvanog krompira
1-2 kašike brašna
1 jaje
malo soka od limuna
malo ulja
malo suve mlevene ljute paprike
so i biber
Priprema:
Tunjevinu izvadite iz konzerve u dublju činiju. Ulje iz konzerve prospite ili ga iskoristite za neku salatu. Ribi
dodajte pire-krompir, brašno i jaje, pa posolite i pobiberite. Sve izmešajte viljuškom. Od smese napravite okrugle ćufte ili pljeskavice, kako vam se više dopada. Pržite ih ili u tiganju u masnoći, ili ih premažite uljem i poslažite u tepsiju i pecite u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta dok pljeskavice ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA ZA UŽINU NA POSLU Napravite svima omiljenu salatu od krompira i NEODOLJIVE ribe
Neka svima napravite zazubice.
TUNA JE UVEK DOBAR IZBOR Za večeru ne postoji zdravija varijanta!
Jedite i ne brojite kalorije.
LAGANA I ZDRAVA VEČERA Ukusne pljeke možete spremiti za čas, posebno ako umorni dođete s posla
Praktične su i za putnu hranu.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)