OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA ZIMNICU Čeri paradajz u turšiji će vas oduševiti
Recept za pasterizovani čeri paradajz veoma je popularan na internetu, a i mi smo takođe rešili da ga isprobamo
Sastojci:
Čeri paradajz sa peteljkama
400 grama soli
350 grama šećera
1 vinobran
2 konzervansa
1/2 litara belog sirćeta
10 litara vode
2 glavice belog luka
lovorov list
Priprema: Skinite grančice paradajza, operite, (trule i ispucale paradajziće odstranite). Paradajz složite u čiste staklene tegle, stavite po 2-3 čena belog luka i list lovora, dopunite paradajz do dela gde se tegla sužava. Preko paradajza stavite plastičnu mrežicu za tegle.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)