BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Lagani, hrskavi i slasni
Iskoristite stari hleb na pravi način. Umesto da ga bacite, napravite bruskete. Ostaje vam samo da uživate u ovim hrskavim zalogajčićima.

Potrebno je
- stari hleb (najbolje francuski ili baget)
- maslinovo ulje,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- beli luk,
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Hleb isecite na kriške.Poređajte hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite ga 10 minuta. Za to vreme pripremite ostale sastojke za bruskete.Prvo oljuštite nekoliko čena belog luka. Vruć,prepečen hleb natrljajte belim lukom (Celim čenom luka premažite površinu hleba). Pobiberite i posolite. Pospite listovima bosiljka, pa prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Jedna od najlepših srpskih manekenki, Danijela Dimitrovska, svojevremeno je podelila sa čitateljkama Naj žene ovaj recept. Zdrava tuna salata, pravi se brzo i lako, a jako je ukusna. Idealno rešenje ako vodite računa o kalorijama ili ste na dijeti. Ako vam smetaju proizvodi životinjskog porekla, ili ste vegan ili vegetarijanac ili postite, evo rešenja. Biljno mleko može biti odlična zamena. U nastavku vam sledi recept za mleko od badema. Napravite ovu veoma zdravu namirnicu od mleka. Odlična je za ceo organizam, posebno organe za varenje. Recept sledi u nastavku. Ako vam smetaju proizvodi životinjskog porekla, ili ste vegan ili vegetarijanac ili postite, evo rešenja. Biljno mleko može biti odlična zamena. U nastavku vam sledi recept za mleko od soje. Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna. Zdravija je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši.
TUNA SALATA PO RECEPTU DANIJELE DIMITROVSKE Za vitak stas
DOMAĆE BADEMOVO MLEKO Odlična zamena za pravo, sjajno ide uz kolače, kafe i posno je
DOMAĆI KEFIR Ima samo 2 sastojka a priprema je vrlo jednostavna
DOMAĆE SOJINO MLEKO Odlična zamena za pravo, sjajno ide uz kolače, kafe i posno je
BRZI HLEB OD SPELTINOG BRAŠNA Pravi se bez kvasca, a gotov je za 15 minuta
Komentari (0)