DOMAĆE LANENE PLOČICE Zdrave, posne i hrskave, idealne za one koji vode računa o liniji
Lanene pločice su odličan izbor za doručak ili užinu, zasitiće vas a ne goje. Gotove su za 10 minuta, uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u jednoj činiji so, brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Onda dodajte susam i lan pa zamesite testo. Zatim razvucite testo u i isecite na oblik malih pravougaonika, pa prebacite na pleh. Pleh pre toga obložite pek papirom. Pecite oko 10 do 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada lanene pločice budu gotove, izvadite i služite.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)