DOMAĆE LANENE PLOČICE Zdrave, posne i hrskave, idealne za one koji vode računa o liniji
Lanene pločice su odličan izbor za doručak ili užinu, zasitiće vas a ne goje. Gotove su za 10 minuta, uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u jednoj činiji so, brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Onda dodajte susam i lan pa zamesite testo. Zatim razvucite testo u i isecite na oblik malih pravougaonika, pa prebacite na pleh. Pleh pre toga obložite pek papirom. Pecite oko 10 do 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada lanene pločice budu gotove, izvadite i služite.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)